15.8.2010

AutoStitch - Erinomainen panoramaohjelma iPhonelle


Applen App Storesta löytyy lukuisia panoramaohjelmia, joiden tarkoituksena on helpottaa usean kuvan liittämistä yhdeksi suuremmaksi kuvaksi. Taannoin erehdyin ostamaan suosituimpien ohjelmien listalta AutoStitch -panoramaohjelman, joka osoittautuikin heti erinomaiseksi ohjelmaksi sen helppokäyttöisyyden, vaivattomuuden ja ennenkaikkea hämmästyttävän hyvän lopputuloksen vuoksi.

AutoStitch tukee 5Mpix panoramoja iPhone 2G/3G puhelimilla sekä jopa 20Mpix panoramoja 3GS/iPhone 4 puhelimilla. Ohjelman avulla voidaan yhdistää jopa 30 eri kuvaa yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi.


AutoStitch
Kehittäjä: Cloudburst Research
Hinta: 2,39e
Arvosteltu versio: 3.0

Autostitch on panoramaohjelma, joka on ollut saatavilla windows-alustaisille käyttöjärjestelmille jo vuosia. AutoStitchin erikoisuus on ollut alusta lähtien erityinen teknologia, jonka avulla ohjelma osaa itse päätellä mitkä kuvat kuuluvat mihinkin kohtaan, riittää että ohjelmalle antaa kasan kuvia ja AutoStitch tekee loput.

AutoStitch on ollut jo hetken saatavilla myös iPhonelle, ja ohjelman ainoa tarkoitus on yhdistää kuvia suuremmaksi kokonaisuudeksi. Ohjelman toiminta on helppoa ja suoraviivaista. Ensimmäisenä käyttäjä ottaa haluamastaan alueesta kuvia iPhonen omalla kameraohjelmalla, kuvia ei voi ottaa siis AutoStitchin kautta. Kuvattavasta kohteesta voi napsia otoksia varsin huolettomasti, AutoStitch ymmärtää yhdistää myös hieman kallellaan otettuja kuvia. Kun halutun kohteen kuvat löytyvät kameran galleriasta, voidaan avata itse AutoStitch -ohjelma.




Autostitchin käyttö on erittäin helppoa. Käytännössä ainoa toimenpide on valita kameran rullasta yhdistettävät kuvat, odottaa että AutoStitch lataa kuvat ohjelmaansa ja lopuksi painetaan "Stitch" -painiketta. Ohjelma valmistelee kuvat, päättelee kuvien paikat ja rakentaa panoraman pala kerrallaan. 

Ohjelma on testattu iPhone 3G -puhelimella sekä iOS 4.0.1 ohjelmistolla. 3G:n keskusmuistin vähyyden vuoksi (128MB) AutoStitch sai yhdistettyä maksimissaan 15 kuvan panoramoja, mutta erittäin suurella todennäköisyydellä 3GS (256MB) sekä luonnollisesti iPhone 4 (512MB) kykenevät muodostamaan ongelmitta suurempiakin panoramoja.


AutoStitchin muodostama panorama neljästä pystykuvasta iPhone 3G:llä



AutoStitchin muodostamat lopputulokset ovat kännykkäsovellukseksi varsin vakuuttavaa jälkeä. Vaikka iPhone 3G ei enää olekaan uutta rautaa, suoriutuu se varsin nopeasti alle 6 kuvan yhdistämisistä. Mikäli käyttäjä ei ole vielä päivittänyt 3G:n ohjelmistoa iOS 4.0 versioksi, kykenee AutoStitch luultavasti yhdistämään paremmin kuvia yhteen, sillä iPhonen 3.0 ohjelmisto jättää enemmän vapaata muistia puhelimen ohjelmistoille käyttöön.
Kun AutoStitch on saanut panoraman valmiiksi, voi kuvaa rajata haluamaksensa ja lopputuloksen voi joko tallentaa kameran galleriaan, lähettää sähköpostilla tai julkaista suoraan Facebookissa. 

Ohjelmasta löytyy myös oikean yläkulman info-napin takaa ohjelman esittely sekä asetukset, joiden avulla uudempien puhelimien tehoja voidaan hyödyntää entistä parempiin ja tarkempiin kuviin.




AutoStitch toimii kuitenkin jo 3G:llä niin mainiosti, että allekirjoittanut ei malttaisi odottaa millaisiin tuloksiin iPhone 4:n kanssa tullaan panoramojen kanssa pääsemään. 3GS:n sekä varsinkin uuden iPhone 4:n kameran laatu ja tarkkuus on kuitenkin huomattavasti parempia kuin 3G:n, joten varsinkin lomamatkoilta voi tämän mainion ohjelman avulla lähettää hämmentävän hienoja kuvia kotopuoleen ihmeteltäväksi. Alla on vielä muutama esimerkkikuva, joita 3G:llä sai muodostettua. Parempiin lopputuloksiin pääsee, mikäli aivan kameran edessä ei ole suuria esineitä ja muistaa pitää kameran linssin mahdollisimman paikoillaan kun kuvakulmaa muutetaan.
Tätä ohjelmaa on helppo suositella lämpimästi mikäli vähääkään kokee panoramaohjelmaa tarvitsevansa.

AutoStitchin muodostama panorama 15:sta 3G:n kuvasta

 Geometriavirheet ovat väistämättömiä mikäli kuvakulma on yli 90 astetta
  

AutoStitch (versio 3.0)
+ Helppokäyttöinen
+ Toimii mobiilisovellukseksi erinomaisesti
+ Toimii kohtuullisen hyvin jopa 3G-puhelimella (3GS/iP4 tehoa paljon enemmän)
+ Lopputulokset antavat usein "wau" -huudahduksen
+ Kuvien valotuksen automaattisäätö toimii varsin hyvin
+ Hinta/Laatusuhde kohdallaan
- 3G:stä loppuu harmillisen nopeasti keskusmuisti iOS 4.0 käyttöjärjestelmällä, jolloin ohjelma kaatuu (tosin ei varsinaisesti ole AutoStitchin syy)

Arvosana 5/5
Kehittäjä: Cloudburst Research

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti