29.6.2010

Matkalaturi iPhonelle sekä iPodeille DealExtremestä

Aiemmassa DealExtreme.com -oppaassa tilaamani matkalaturi iLaitteille saapui tänään luukusta. Kyseessä on siis noin kolmen euron tarviketuote Applen alkuperäiselle laturille.

Etukäteen kuvien perusteella laturia odotti pieneksi, mutta todellisuudessa laturi on yllättäen odotuksia vieläkin pienempi vekotin. Pikaisella testauksella laite tekee minkä lupaa eli lataus siis toimii.

Matkalaturi on kätevä niin varalaturina, kuin muutenkin mukana kuljetettavaksi. Laite on niin pieni, että sitä on helppo säilyttää esimerkiksi takin taskussa.

Mikäli tuote kiinnostaa, kannattaa lukaista koko juttu kuvien kera.

Matkalaturi on siis DealExtreme.comista tilattu DX:n tyylisesti lyhyesti kuvailtu "Ultra-Mini USB Power Adapter/Charger with USB Data + Charging Cable for All iPod/iPhone 2G/3G" -matkalaturi, lisätietoja tästä linkistä. Hintaa laturilla oli tilaushetkellä $3.61, joten hinta tutummalla valuutalla oli karkeasti sanoen kolme euroa.

Tilasin tuotteen perjantaina 18.6.2010, ja ilmoitus paketin postituksesta tuli tiistaina 22.06.2010, joten laturi oli matkalla tasan viikon ennen kuin saapui määränpäähänsä.



Paketissa mukana tuli luonnollisesti itse laturi, mutta myös 100cm mittainen laturikaapeli. Tällä laitteella pitäisi latautua kaikki Applen mobiililaitteet, jotka käyttävät Applen nykyistä Dock-liitintä lataamiseen.

 Laturin kyljen speksit

Laturin kyljessä ilmoitetaan laturin olevan soveltuvainen 100-240V 50/60Hz sähköverkkoihin ja laturi muuntaa verkkovirran laitteille sopivaksi 5V/1A virraksi. CE-merkintää ei kyljistä löydy.

Alla muutamia tuotekuvia sekä kokovertailu alkuperäiseen laturiin. Itse käyttökokemuksia päivittelen mikäli ongelmia tulee käytön myötä.


Laturi ei ole ainakaan koolla pilattu



Matkalaturi sujahtaa maadoitetun pistorasian sisään vaivattomasti


Kokoero alkuperäiseen laturiin on melkoinen


Matkalaturi iLaitteille DealExtremestä (noin 3e)
+ Erittäin pieni
+ Mukana kohtuullinen 100cm usb-kaapeli
+ Todella edullinen
+ Tekee sen mitä pitäisikin, eli lataa... :]
(- Ei CE-merkintää)
- laturi ei mahdu kapeaan europlug-pistorasiaan (vrt originaali)


10 kommenttia:

Ben kirjoitti...

Miinuksiin voisi kyllä myös lisätä sen että ei tosiaan kaikkiin pistokkeisiin mahdu kun ei ole sitä pidempää osaa piikkien ja laturin välissä. Ei siis mahdu normaaleihin euro-päillä varustettuihin pistorasioihin.

Frequnator kirjoitti...

Hyvä huomio! Täytyykin lisätä moinen miinuksiin. Enpä tullut asiaa miettineeksi, loppupeleissä varsin vähän suoraan seinistä löytyy pelkästään europlugia tukevia paikkoja, lähinnä joistain jatkojohdoista löytyy vastaavia.

Joka tapauksessa lisäilen miinuksiin, joillekin voi olla merkitystä asialla!

Nappula kirjoitti...

Lisäksi tulisi huomioida se, että kun EU-maissa käyttää sähkölaitteita, joissa ei ole CE-merkintää, eivät vakuutusyhtiöt mielellään korvaa, jos ko. laite polttaa kämpän poroksi. Ei sillä, että ne muutenkaan mitään koskaan korvais

Unknown kirjoitti...

Matkalaturi on oikein toimiva laite.Tilasin niita pari kappaletta vaikka yksi pikku puute siinä on.Kun käyttää sen kanssa telakointiasemaan tarkoitettua jatkojohtoa suoraan puhelimeen niin se ei mokoma toimikaan.Alkuperäisen pistokkeen kanssa toimii."Vika" ei ole matkalaturin johdassa vaan itse pistokkeessa.Mutta erikoista on se,että matkalaturi pistokkeineen johtoineen toimii telakointiaseman jatkojohdon kanssa kun se kytketään telakointiasemaan.

Frequnator kirjoitti...

Eli selvennyksenä Juhan kommenttiin, matkalaturi toimii mukana tulevan johdon kanssa kuitenkin niinkuin pitäisi, ongelmia syntyi kun DX:stä tilatun tarvike-dockin johtoa olisi halunnut käyttää tämän tuotteen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Lataa myös iPhone 4:sen

Anonyymi kirjoitti...

Asiallinen blogi.

iPhone 4:sen peruslaturi on vielä tuota DE:n laturiakin pienempi.
Tuollaisen voisi silti varalaturiksi ostaa.

Frequency kirjoitti...

iPhone 4:n laturi on tosiaan paljonkin pienempi ja sen kopioita saa myös DealExtremestä, täytyy jossain kohtaa tilata ja päivitellä tänne myös kokemuksia siitä :)

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.48615

Anonyymi kirjoitti...

Ostin vuosia sitten DE:ltä huokean ehkä 2 euron hintaisen iPhone-laturin, joka räjähti heti ensimmäisellä käyttökerralla. Onneksi en ollut liittänyt laturiin mitään Applen laitette. Laturi oli tarkoitettu 220 voltin verkkovirralle (ainakin pakkauksen ja laturissa olleen infon mukaan). Laturin takuuvaihto toimivaan osoittautui hyvin vaikeaksi silloisen DE:n käytännön perusteella, joten minulle jäi epäselväksi olisi seuraava kappale ollut laadultaan parempi. Ehkei verkkovirtaan kytkettäviä laitteita kuitenkaan kannata tilata DE:ltä?

Anonyymi kirjoitti...

lisäyksenä ed. kommenttiin. Olen ostanut kymmeniä tuotteita (kuten kännykkäkoteloita, akkukoteloita) DE:lta ja yleensä näiden laatu on ollut hyvä. Laturi kuitenkin osoittautui vialliseksi ja pamahduksen ja sitä seuranneen savun jälkeen harkitsen tarkasti kannattaako Kiinasta hankkia 220 v verkkovirtaan kytkettäviä laitteita. Säästö laturinhinnassakin on vähäinen mutta vauriot voivat olla jopa tulipalotasoisia.

Lähetä kommentti