15.6.2010

Edullinen telakka iPhonelle DealExtremestä

DealExtreme.com, tuo gadget-kärpästen uhreille suunnattu puoli-ilmaisten lelujen ja halpojen vimpaimien sivusto, tarjoaa laidasta laitaan tuotteita edullisesti ilmaisilla postikuluilla. Tällä kertaa Itellan välittämänä postiluukusta tipahti muutama iPhonen lataukseen ja synkronointiin tarkoitettu telakka usb-johdolla.

Lyhyellä ja ytimekkäällä "Sync and Charging Docking Station + USB Data/Charging Cable for iPhone 3G/3GS" - kuvauksella varustettu telakka kustantaa posteineen vajaan $6 (alle 5e), joten hintaero onkin melkoinen verrattuna aitoon Apple-brandattyyn 29e tuotteeseen.
  
Kiinalaisten tuotteiden laadun mielikuvat ovat usein tyyppiä "halvalla ei voi saada hyvää tuotetta", joten tämänkin tuotteen kohdalla herää kysymys: voiko halvalla saada hyvää tuotetta, kannattaako jättää kiinan tuote väliin ja tilata suoraan aito merkkituote? Otetaan asiasta selvää...



DealExtreme.comista tunnetusti ei kannata kiireellä tilata tuotteita, tuotteet postitetaan Hong Kongista ja keskimääräinen toimitusaika tilauksesta on noin 2-3viikkoa. Tällä kertaa tilasin tuotteet 5.6 sunnuntaina, DealExtreme sai tuotteet liikkeelle 8.6. keskiviikkona ja tällä kertaa posti kulki yllättävän nopeasti, sillä paketti oli perillä tasan viikkoa myöhemmin 15.6. Tämä oli selkeästi yksi nopeimmista toimituksista tämän vuoden puolella kaikista DealExtremestä tilaamistani paketeista. 


Itse tuote on paketoitu kätevästi osittain läpinäkyvään sekä folion tyyppiseen minigrip-tyylisellä mekanismilla varustettuun muoviseen pussukkaan. Paketin sisältö on juuri sitä mitä pitääkin, itse telakka sekä noin metrin pituinen usb-johto. Telakka on suojattu erikseen ylimääräisellä kääreellä, joten kaikenkaikkiaan paketointi on vain vähän tilaa vievä ja tuotteet tulevat erittäin suurella todennäköisyydellä ehjänä perille.

Telakka edestä

Telakka takaa

Itse telakka on laadultaan kohtalaista kiiltävää muovia, alapinta on päällystetty kumimaisella seoksella. Telakkaa ei voi luonnehtia painavaksi, mutta ei myöskään ontoksi muovikoteloksi. Telakasta löytyy luonnollisesti iPhone 3G/3GS malleille muotoiltu pidike ja telakan takapuolelta löytyy paikka latausjohdolle sekä 3.5mm linjaulostulo ulkoisille kaiuttimille. Kaikenkaikkiaan telakan viimeistely on varsin hyvää tasoa ainakin ottaen huomioon edullisen hinnan.

Huomionarvoinen seikka kiinalaisesta suunnittelusta kuitenkin löytyy usb-johdosta, jonka telakkaan kiinnitettävän pään logopainatus on hauskasti väärällä puolella muovia, eli johdon ikoni tulee pöytää vasten eikä kattoa kohti niinkuin alkuperäisessä johdossa. Minkäänlaista käytännön merkitystä asialla ei ole, mutta tässä asiassa huomaa että johdon painatuksen suhteen asiassa ollaan kiinassa tehty pieni kämmäys. 

Toinen suunnitteluvirhe löytyy telakkaan poratuista koloista, jotka ovat tarkoitettu mikrofonille sekä kaiuttimelle. Telakasta löytyy kyllä fyysiset reiät jotka tulevat puhelinta vasten, mutta rei'ille ei ole lainkaan ulostuloa telakan pohjasta, joten kaiutinpuhelun tekeminen telakalla aiheuttaa ainakin vastapuolella ongelmia saada selvää mitä telakkaan huutava käyttäjä yrittää kertoa.

Telakka on varsin hyvin mitoitettu, sillä iPhone sujahtaa omalle paikallensa todella napakasti. Valitettavana miinuspuolena voidaan taasen todeta, että mikäli käyttäjällä on käytössään jonkinlainen suojakuori puhelimelle, on puhelin otettava suojakuoresta pois telakan käytön ajaksi. Esimerkiksi jopa aiemmin esittelemäni erittäin ohut Incipio Feather Case estää iPhonen kytkemisen telakkaan. Tämä ei sinänsä ole mikään suunnitteluvirhe, sillä Applen aidon ja alkuperäisen telakan kanssa törmää tismalleen samaan ongelmaan. 

iPhone telakassaan edestä

 iPhone telakassaan sivusta

 iPhone telakassaan takaa

Telakka on omiaan paljon paljon puhelintaan synkronoivalle henkilölle, joka ei käytä ulkoista suojakuorta laisinkaan tai suostuu ottamaan puhelimensa pois kuoresta synkronoinnin ja latauksen ajaksi.

Kaikenkaikkiaan DealExtremestä tilaamani telakka tekee juuri sen minkä pitääkin huomattavasti edullisempaan hintaan mitä alkuperäinen telakka maksaa. Tätä voi jälleen kerran suositella niille, jotka eivät ole malttaneet ostaa alkuperäistä telakkaa, mutta silti kokevat ainakin joskus tarvitsevan tuotetta.

iPhone Dock DealExtreme.comista
+ Pakattu hyvin
+ Todella napakka
+ Todella edullinen verrattuna alkuperäiseen (hinta/laatusuhde +++)
+ Laitteen fyysinen laatu varsin hyvä
+ Synkronointi ja lataus toimivat hyvin
+ Mukana johto
- Kaiutinpuhelut käytännössä mahdottomia
- iPhone mahtuu vain ilman suojakuorta telakkaan (tämä ongelma myös alkuperäisessä telakassa)

Arvosana 3.5/5
Linkki tuotteeseen (DX sku: 33389, $5.71)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tänks, hyvä arvostelu, tilaukseen meni :)

Lähetä kommentti