10.4.2011

Supereyes - digitaalinen USB-mikroskooppi


Kevään aikana testipenkkiin rantautui mielenkiintoinen paketti, joka sisälsi digitaalisen USB-liitännällä varustetun kynämikroskoopin sekä telineen laitteelle. Itse mikroskooppi on paksuhkon kynän mittainen, sisältää automaattisen hienotarkennuksen sekä led-valot, jotka saavat virtansa USB-väylästä.

Tässä artikkelissa perehdytään pintapuolisesti laitteeseen, sen ominaisuuksiin sekä testataan hieman mitä mikroskoopilla voi tehdä ja miltä mikroskoopin tuottama kuva näyttää.



Supereyes - USB-mikroskooppi

Laite toimitetaan tyylikkäässä paketissa, joka kertoo laitteelle seuraavat lyhyet spesifikaatiot:

  • Suurennus: 1/10-200x
  • Tärinätön kuvakaappaus
  • Korkean pakkauksen videotallennus
  • Koko 18.5mm x 126mm
  • Tarkkuus 640x480px (VGA)
  • Tuetut käyttöjärjestelmät: Win2000, XP, Vista, 7, Linux sekä Mac OS 10.5.5 ja uudemmat


Laitteen pakkaus ja etupuolen merkinnät


Laitetta mainostetaan esimerkiksi elektroniikkaharrastajille, antiikin ystäville, tekstiilien tutkimiseen tai nurmikon (!) kunnon tarkkailuun eli käytännössä kaikkeen mahdolliseen missä halutaan nähdä pienet yksityiskohdat tarkemmin.


 Laitten telineen pakkaus


Kynämikroskoopin mukana toimitetaan myös teline. Telineessä mikroskoopin korkeutta voidaan säätää helposti erillisellä säätövivulla.


Mikroskooppi on pakattu tyylikkääseen kuvioituun laatikkoon

 Laatikko auki ja mikroskooppi esiin

Pakkauksen sisältö


Mikroskooppi on pakattu varsin tyylikkääseen kuvioituun laatikkoon, ja kannen avaamisen jälkeen metallinen kynämikroskooppi on sijoitettu pehmustettuun koloonsa. Itse paketin sisällä ei paljoa ylimääräistä ole laitteen ja cd-levyn lisäksi.

Kynämikroskooppi on valmistettu metallista ja on kokoisekseen varsin painavan tuntuinen. Tämä on luonnollisesti hyvä asia, sillä rimpulalta kynä ei tunnu. Kynässä on noin metrin mittainen USB-johto, josta löytyy säätövipu kynän led-valoille.

Kynän raakatarkennus tapahtuu pitämällä kamerapäästä kiinni ja pyörittämällä kynän johdon puoleista runkoa ympäri haluttuun suuntaan, kun tarkennus on suurinpiirtein kohdallaan niin kynän automaattinen hienotarkennus osaa tarkentaa kuvan kohdalleen oikein. Kynän rungon raakatarkennuksen pyörivä saumakohta tuntuu vankalta ja laadukkaalta.

Mikroskoopin kamera sekä led-valot

Kynän kamerapäästä löytyy itse linssi sekä neljä led-valoa. Näiden lisäksi kynän päässä on myös säädettävä pää, jonka avulla linssin etäisyyttä tutkittavaan pintaan voidaan säätää. Kierrettävän pään kaksi metallinystyrää pitävät linssin aina halutulla etäisyydellä, jolloin suurennoksen seuraaminen helpottuu.

Supereyes telineessä

Paketin mukana toimitettavan telineen avulla kuvaaminen helpottuu kun kameran halutun tarkennuksen voi säätää valmiiksi ja kuvattavia kohteita voi vaihtaa kameran alapuolella helposti.

Esimerkkikuvia





Yksi hyvä tarkastelukohde on perinteinen muovinen ajokortti, josta löytyy varsin pientä tekstiä. Kynäkameralla pääsee tarkastelemaan varsin lähelle kortista löytyvät pienimmätkin tekstit ongelmitta. Esimerkkikuvien ensimmäinen kauempaa otetussa kuvassa kameran omat valot olivat pois päältä, mutta lähempää otetuissa kuvissa valot on syytä pitää päällä. Ajokortin kiiltävä pinta heijastaa jonkin verran led-valoja takaisin, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.




Toinen hyvä esimerkkikohde on passi, jonka tarkastelussa ei ollut myöskään ongelmia kynämikroskoopin avulla. Pienimmätkin yksityiskohdat olivat selvästi tarkasteltavissa ja laitteen parissa vierähtääkin huomaamatta aikaa kun löytyvistä yksityiskohdista innostuu.




Myös korujen kuntoa oli helppo tarkastella Supereyesin avulla ja pienimmätkin naarmut tulivat kyllä hienosti esiin.

Yhteenveto

Supereyes antaa fyysisesti kestävän ja laadukkaan kuvan itsestään, ja mahdollistaa helposti suurennokset VGA-tarkkuudella. Käyttökohteita laitteelle on miltei rajattomasti aina oman mielenkiinnon ja harrastuksien lisäksi myös vaativammissa töissä, kuten kellosepillä, korujen valmistajilla, elektroniikkaharrastajilla jne.

Laitetta on helppo käyttää ja mikroskoopin omat led-valot mahdollistavat kuvauksen niin päivänvalossa kuin pimeässäkin. Laitteen avulla pystytään dokumentoimaan ja videoimaan normaalille silmälle hankalasti erottuvia yksityiskohtia.
Supereyes on oiva valinta kaikille, joilla on tarvetta suurentavalle kynämikroskoopille.


+ Laadukkaan tuntuinen käteen, metallinen runko
+ Helppo kuljettaa mukana
+ Automaattinen hienotarkennus
+ Led-valot kameran päässä
+ Kuvien sekä videoiden tallennus
+ Mikroskoopin mukana toimitetaan kuvausta helpottava teline
- Kameran CD-ohjelmisto toimii vain Windowsilla (Macilla toimii suoraan Photo Boothissa)


Lisätietoja Supereyesin hinnasta ja saatavuudesta löydät osoitteesta kuvapiste.fi tai klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti